High Rise workshop 2015 Finland

14.5.2015

High Rise workshop järjestetään 23. kesäkuuta Helsingissä, päivää ennen GPD-konferenssia.

Guggenheim-kilpailun esitykset esittelyssä

Maailman johtava lasialan konferenssi Glass Performance Days (GPD) järjestetään kesäkuussa 2015 jo 15. kerran. GPD:n yli 120 luennon kokonaisuus tarjoaa jälleen ainutlaatuisen tietopaketin lasirakenteiden suunnittelusta ja käytöstä. GPD:n workshopeissa mennään suoraan vaativien sovellusten antamiin kokemuksiin.  Korkealle rakentaminen yleistyy edelleen Euroopassa ja myös Suomessa, uusia kohteita suunnitellaan  ja näiden vaativien rakennusten kokonaisvaltainen suunnittelutarve kasvaa.  GPD:n workshopeissa käsitellään käytännönläheisellä tavalla korkean rakentamisen suunnittelun lähtökohtia ja tuodaan toteutusesimerkkejä maailmalla saaduista kokemuksista.

 

High-rise on kuuma aihe

Helsingissä 23.6.2015 pidettävässä High Rise Buildings workshopissa käydään läpi Pohjoismaissa suunnitteilla olevien ja sijaitsevien korkeiden rakennusten kohdalla huomioon otettavia yleisiä suunnitteluperusteita sekä myös julkisivun tuulikuormitusta, auringonsuojausta ja energiatehokkuutta.

     - Kokemuksiaan jakavat tunnetut asiantuntijat Yhdysvalloista, Saksasta ja Australiasta, heidän joukossaan Keith Boswell  SOM:in San Franciscon toimistolta. Johtavat kansainväliset asiantuntijat esittelevät nyt GPD:ssä kokonaisvaltaisen suunnittelun välttämättömyyttä ja siitä saatuja kokemuksia, toteaa GPD:n järjestelytoimikunnan puheenjohtaja Jorma Vitkala.  Korkealle rakentamisessa ei ole kyse pelkästään rakennuksen ulkokuoresta vaan koko kohteen toimivuudesta.

High-rise workshopin arvovaltaisiin suosittelijoihin kuuluvat myös A-insinöörien tekninen johtaja Olli Saarinen, Helsingin kaupungin ”Helsinki High Rise” – arkkitehtuurikilpailun johtaja Dan Mollgren sekä Rakennustieto-säätiön johtaja Matti Rautiola, jotka pitävät aihepiiriä sekä ajankohtaisena että järjestelyjen osalta oikea-aikaisina. Tapahtuman järjestää GII Glass & Aluminium Innovation Institute GPD-konferenssin yhteydessä.

SOM-toimiston edustajien lisäksi Tampereella 23.-24.6.2015 järjestettävissä workshopissa kokemuksistaan kertovat muun muassa myös Koltay Façades julkisivujen rakentamisesta ja suunnittelusta. Dow Corning tuo viiimeisintä tietoa uusista kiinnitys- ja liimausmenetelmistä sekä Sydneyn yliopisto viimeisimmän tutkimustiedon uusimmasta tyhjiölasitekniikasta. 

Ykstyiskohtaiset tiedot järjestettävistä workshopeista ja GPD:n kokonaisohjelmasta löytyvät osoitteesta www.gpd.fi

 

Arkkitehtifoorum Tampereella

GPD:n Tampereella pidettävässä arkkitehtifoorumissa 25.6. valotetaan huippuarkkitehtien voimin rakentamista maailman vaativimmissa kohteissa ja yleensäkin lasirakenteiden mahdollisuuksia julkisivurakentamisessa ja kantavana rakenteena.  Arkkitehti Rainer Mahlamäki esittelee tässä yhteydessä Guggenheim-kilpailun ehdotukset ja museorakentamisen uusia trendejä.

 

Yhteiskunnallista painoarvoa

Arkkitehtien ja rakennussuunnittelijoiden hahmottamat toteutukset ovat kaupunkien maisemoinnin ja toimivuuden kannalta ratkaisevassa asemassa.

    - Suunnittelijoiden ja rakennusviranomaisten, kaavoittajien ja tarkastajien, vuorovaikutuksella pyrimme myös siihen, että innovatiiviset uudet ratkaisut saadaan oikeaan käyttöönsä mahdollisimman sujuvasti, Jorma Vitkala sanoo. On keskeistä saada kokemusperäistä, kansainvälistä etukäteistietoa lasiteknologian mahdollisuuksista ja myös talouden rajoituksista, Vitkala linjaa. Tiedonvaihto rakentajien ja yhteiskunnallisten päätöksentekijöiden välillä ratkaisee viime kädessä kaupunkirakentamisen onnistumisen ja asukkaiden viihtyvyyden, sanoo Jorma Vitkala.

 

Tiivis interaktiivinen tietoisku

GPD-konferenssin, maailman johtavan lasifoorumin, rakenne ja toteutus ovat myös uudistuneet.

    - Lisäämme konferenssin osallistujien vuorovaikutusta , keräämme ja jaamme nopeaa palautetta  ja tarjoamme mahdollisuuksia tiedonvaihtoon sekä mahdollisuutta sopia ennakkoon tapaamisista alan korkeimman tason huippuasiantuntijoiden kanssa, Jorma Vitkala toteaa.

GPD:n modulaarinen ja tiivis ohjelma antaa edellytykset alan uusimpien kehityspiirteiden omaksumiselle tiiviissä kesätapahtumassa, jossa päätöksentekijät, suunnannäyttäjät ja tekniikan taitajat ovat läsnä. Konferenssin erityspalvelut, kuten osallistujien ja puhujien tapaamispalvelu, antavat lisäksi mahdollisuuden jokaiselle osallistujalle tavata lasimaailman huippuasiantuntijoita sekä räätälöidä ohjelmaansa ja keskittyä oman kiinnostuksensa eritysaiheisiin.

 

Rekisteröinti ja ilmoittautuminen workshoppiin

Rekisteröinti ja ilmoittautuminen workshoppiin tapahtuu nettisivuilla www.gii.fi . Worshopin hinta on 150 eur + 24% ALV.

Lisätietoja

Jorma Vitkala (jorma.vitkala@gpd,.fi , järjestelytoimikunnan puheenjohtaja, matkapuhelin +358 40 553 2042,  lisätietoja koko GPD tapahtumasta verkkosivuilta http://www.gpd.fi